Leksaksbiblioteket

Produkt/tjänst:
Vi vill vara ett komplement till den traditionella leksaksaffären för de kunder som vill konsumera mer hållbart och få på så vis mer för pengarna genom att köpa ett medlemskap hos oss. Genom att låna istället för att köpa lär vi våra barn (och oss själva) att det går lika bra, om inte ännu bättre, att dela som att äga. Vi sparar också både plats och pengar samtidigt som vi minskar resursanvändningen.

Fröet till Leksaksbiblioteket startade i hemmet hos föräldern Anna Zajc som upplevde att lilla Majorna-tvåan började översvämmas av oanvända leksaker strax efter barnets första födelsedag. På samma sätt som det är självklart att kunna låna böcker på ett bibliotek så borde det vara att kunna låna just leksaker.

Lite efterforskning visade att det finns massor av leksaksbibliotek runt om i världen, men inget i Sverige. Det skulle det bli ändring på! I samarbete med Ekologisk stadsdel Majorna, Majornas samverkansförening, Hyresgästföreningen m.fl. kunde Sveriges första leksaksbibliotek bli verklighet. Just nu är vi inne på vårt tredje år!

Vi samarbetar gärna med lokala företag som vill jobba mer hållbart.

Kontaktuppgifter:
Anna Zajc
Besöksadress: Slottsskogsgatan 13
414 53 Göteborg

Telefon: 0767-090553
E-post: anna@leksaksbiblioteket.se
Hemsida: https://www.leksaksbiblioteket.se/